Blog

Зголемете го бројот на клиенти со Local SEO

Што е SEO? SEO(Search Engine Optimization) преставува серија на операции, внесување на одредени параметри и запазување на клучни стандарди при впишување на податоци за вашиот бизнис онлајн. Сето ова има за цел да овозможи на алгоритамот за пребарување на Google или Bing полесно да пристапи до истите. Во зависност од повеќе фактори меѓу кои и квалитетот на SEO зависи вашето рангирање во резултатите од пребарувањето.  Постојат 2 типа на SEO: Local(локален) и Organic(органски). Наједноставно објаснето: Доколку сме гладни и имаме…

0
Повеќе

Како бесплатно да ја промовирате вашата Facebook страница – 8 начини

Доколку Facebook е мрежата каде најголем дел и од вашите купувачи се тогаш имаме неколку совети кои ќе ви овозможат на бесплатен начин да го зголемите бројот на корисници кои ја следат вашата Facebook страница. Како што знаеме Facebook постојано ги изменува алгоритмите кои одредуваат колку можеме бесплатно да посегнеме по нови корисници. Затоа долунаведените примери можат да Ви бидат од голема корист и Ви помогнат да го зголемите бројот на корисници кои Ве следат. Овие не се единствените начини…

2
Повеќе

Оптимална големина на слики за социјални мрежи

Секој сопственик на профил на некоја од социјалните мрежи имал искуство со поставување на некаква слика или графика на истата. Социјалните мрежи, особено Facebook ни дозволуваат безмалку секаква големина и размер на нашата слика. Се што треба да направиме е да прикачиме нешто што нам ни се допаѓа, а вградениот editor во социјалната мрежа ќе се погрижи за останатиот дел. Ова допринесе да Facebook биде преплавен од пикселизирани слики, развлечени портрети, screenshots од Facebook и Instagram story. Освен што сето…

0
Повеќе

Брендирање vs. Маркетинг со директен одговор

Големите онлајн компании и технолошки стартапи со својата иновативност ни овозможија поедноставено и подобрено онлајн искуство, за разлика од тоа се потрудија маркетинг терминологијата да звучи покомплицирано и по неразбирливо од кога и да е. Ако се ослободиме од сите “модерни” маркетинг термини тогаш остануваме со два вида на маркетинг: оној чија цел е да “слушнат за нас” и оној кој е осмислен да го наведе купувачот да врати одговор во вид на интерес за она што го нудиме. Односно…

0
Повеќе

Дали ми треба веб сајт? – 10 причини зошто социјалните мрежи не се доволни!

Можеби мислите дека не ви е потребен веб сајт, дека Facebook страницата е доволна. Дека е голема, непотребна инвестиција. Дека треба да сте технички добро потковани за да го раководите. Дека ќе ви одзема премногу време. Дека ќе нема ефект. Во продолжение се наведени 10 причини зошто следната ваша инвестиција треба да е токму веб сајт. 1. Вашиот бизнис ќе добие на кредибилитет Ќе направи да се изделите од конкуренцијата. Вашите клиенти го бараат вашиот веб сајт кога одлучуваат. Перцепцијата…

1
Повеќе

Зошто вашиот маркетинг не функционира?

Секој сопственик го сака најдоброто за својот бизнис, неуморно работи, го развива и инвестира постојано. Покрај финансиските средства, времето инвестирано е огромно, особено доколку е мал или среден бизнис. Неретко сме единствен или највреден работник во нашата компанија. Поради оваа причина речиси никогаш не се наоѓа време за споредна активност каква што е маркетингот. Во недостиг на време за едуцирање на оваа тема, или развивање на маркетинг стратегија, се посегнува по веќе проверени маркетинг активности кои не резултираат со некој позначаен…

2
Повеќе

Google My Business – највредниот маркетинг за вашиот бизнис

Што всушност е Google My Business ? – Google My Business претставува алатка за уредување на Business профилот на вашата компанија во склоп на Google пребарувачот и Google Maps. Вашиот Google Business профил овозможува да бидете пронајдени Вие и вашите производи при релевантни пребарувања од страна на потенцијални клиенти. Ако се земе во предвид маркетинг ефектот на оваа алатка и тоа дека е целосно бесплатна, Google My Business треба да е приоритетна маркетинг активност особено доколку имате мал или среден…

1
Повеќе

mobile:  (+389) 070/600-654